Tags

, , , ,

Het is de tijd dat lammeren worden aangevoerd en afgevoerd.
Hieraan is de zogenaamde 21 dagen regeling verbonden.

1. In geval van aankoop van dieren

Als u een of meer dieren koopt / aanvoert dan mag u deze dieren voor een periode van 21 dagen niet afvoeren. De dag van aanvoer geldt als dag nul. Dit impliceert dat de dag na aanvoer pas de 1e dag is van de 21 dagen regeling. Stel dat u dieren op maandag 11 juli aanvoert dan gaat de 21 dagen regeling op dinsdag 12 juli in en mag u de aangevoerde dieren pas op dinsdag 2 augustus weer afvoeren.

Er is een uitzondering gemaakt voor dieren die naar een show of keuring zijn geweest. Deze dieren mogen binnen de termijn van 21 dagen naar een andere keuring.

2. In geval van verkoop van dieren.

Dieren die u zelf heeft gefokt mag u altijd afvoeren ook als de laatste 3 weken andere dieren zijn aangevoerd. Dieren die nog in de 21 dagen regeling vallen zoals hierboven beschreven mogen niet eerder afgevoerd worden dan na afloop van de 21 dagen termijn.

3. Export van dieren

Indien een houder zijn schapen of geiten voor export wil afvoeren mag op het bedrijf gedurende de 21 dagen vóór afvoer geen tussentijdse aanvoer van schapen of geiten hebben plaats gevonden. Bij export van schapen en geiten geldt als aanvullende eis dat op het afvoerende bedrijf gedurende 30 dagen geen evenhoevigen uit het buitenland mogen zijn aangevoerd. Voor rammen geldt dat zij minstens 60 dagen aanwezig moeten zijn op het bedrijf van afvoer.

Voor hen die het exact willen nazoeken, de toelichting van 19 pagina’s zoals die door de NVWA is gemaakt, is bijgevoegd 21 dagen regeling

Bron: NLBS.